Fordon som fäller träd

Nu närmar det sig den tiden då jag förr alltid brukade vara ute i skogen tillsammans med min farfar och fälla träd. Han var bra på det där med trädfällning och gjorde det på egen hand. Men nu för tiden gör de flesta det med sådana där stora fordon. Ingenting först för hand längre utan nästan allting har automatiserats, vilket är lite tråkigt. Jag tyckte att det var väldigt mysigt att vara med honom ute i skogen och se farfar fälla träd. Men sen så visste han ju precis vad han gjorde också. Det var ingen sån där trädfällning av någon som aldrig har hanterat en yxa och där det är femtio procents chans att träden förstör de andra träden runt omkring.

Tycker i och för sig att de är lite häftiga de där fordonen också, trots att det blir lite sorgligt. Efter att farfar gick bort så har vi blivit tvungna att ta hjälp med trädfällningen för vi hinner inte med att göra den på egen hand. Så nu blir det istället så att vi har personal från Meredith Forest som kommer ut till skogen en gång om året och kollar till allting. De fäller såklart inte träd varje år men de håller efter skogen och ser om det är något som behöver göras eller om det ser ut som det bör göra.

Men jag saknar att vara ute i skogen, kanske inte bara själva trädfällningen, men farfar och den friska luften. Får nog ta och ge mig ut i skogen och se mig omkring där, se vad de från Meredith Forest har gjort och om det ser ut som det gjorde på den gångna tiden.